ΑΠΟΦΥΓΗ ΒΛΑΒΩΝ.... Οι οικιακές συσκευές αποτελούν πολύτιμα εργαλεία και διευκολύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις για να τις διατηρείς σε καλή κατάσταση.


Αν θες να καθυστερήσεις το service οικιακών συσκευών, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ακολουθείς πάντα τις οδηγίες χρήσης της συσκευής σου. Ενημερώσου για τυχόν ιδιαιτερότητες και τις διάφορες λειτουργίες της συσκευής σου και εξασφάλισε έτσι την ομαλή λειτουργία της.
Φρόντιζε για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των συσκευών
Εκτός από την επισκευή και τη σύνδεση οικιακών συσκευών θα χρειαστείς επαγγελματική βοήθεια και για τη συντήρηση οικιακών συσκευών. Ένα πλυντήριο με άλατα ή μια κουζίνα γεμάτη λίπη είναι βέβαιο ότι δεν θα αντέξουν για πολύ. Το προληπτικό και τακτικό service οικιακών συσκευών θα απαλλάξει τις συσκευές σου από διάφορα μικροπροβλήματα που επιβαρύνουν το μηχανισμό και δυσκολεύουν τη λειτουργία
Σε περίπτωση βλάβης εμπιστεύσου έναν επαγγελματία
Για λόγους οικονομίας αποτελεί συχνό φαινόμενο να προσπαθεί κάποιος να επισκευάσει μόνος του τη συσκευή του. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Το service οικιακών συσκευών πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για αυτό.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, που διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων.
Η χρήση αυτών των συσκευών πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή για να αποφεύγει κανείς τον κίνδυνο ατυχήματος. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να ακολουθούνται οι εξής οδηγίες :
Τα καλώδια και οι διάφορες συσκευές πρέπει να τοποθετούνται μακριά από τo νερo. Σε περίπτωση που το καλώδιο έχει έστω και λίγο φθαρεί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Τα καλώδια από τις συσκευές δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα στο πάτωμα.
Οι εστίες μαγειρέματος δεν πρέπει να παραμένουν αναμμένες χωρίς λόγο, ενώ δεν πρέπει κοντά τους να υπάρχουν μπαταρίες, διότι λόγω υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να εκραγούν.
Απαγορεύεται να πιάνει κανείς με βρεγμένα χέρια διακόπτες, πρίζες και ηλεκτρικές συσκευές.- Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, πρέπει οι πρίζες να είναι καλυμμένες με τα ειδικά καλύμματα ασφαλείας.

Συμβουλές για την συντήρηση των οικιακών συσκευών

Η συντήρηση των οικιακών συσκευών αποτελεί μία από τις βασικότερες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν.
Συντήρηση στο ψυγείου
Το ψυγείο αποτελεί μία από τις βασικότερες ηλεκτρικές συσκευές ενός οικιακού χώρου που λειτουργεί εικοσιτέσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό να χρειάζεται μια συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μείνουμε ξεκρέμαστοι.
Θα πρέπει να φροντίζετε να μην γεμίζετε το ψυγείο σας μέχρι επάνω με τρόφιμα, είναι καλό να υπάρχει ένα κενό περιθώριο. Επίσης φροντίστε να καθαρίζεται την συντήρηση και την κατάψυξη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ακολουθήστε την γνωστή σε όλους συμβουλή και μην ανοιγοκλείνετε συνεχώς την πόρτα του ψυγείου.
Συντήρηση στο πλυντηρίου ρούχων
Εσείς γνωρίζατε ότι το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται πλύσιμο; Ε, λοιπόν ναι! Θα πρέπει να πλένουμε το πλυντήριο μας μία φορά κάθε μήνα και όταν λέμε πλένουμε φυσικά δεν εννοούμε ότι παίρνουμε το σφουγγάρι και το σαπουνίζουμε.
Αυτό που στην ουσία θα πρέπει να κάνουμε κάθε μήνα, είναι να βάζουμε το πλυντήριο άδειο σε μια πλύση με υψηλούς βαθμούς έτσι ώστε να εξοντώνονται τα μικρόβια και να απομακρύνονται οι βρομιές. Στην πλύση θα πρέπει να προσθέσετε απορρυπαντικό και μαγειρική σόδα για την απομάκρυνση των αλάτων.Συντήρηση στο πλυντηρίου πιάτων
Το πλυντήριο πιάτων αποτελεί μία συσκευή για την κατοχή της οποίας θα μας ζήλευαν οι παλαιότερες γενιές. Ωστόσο εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να το έχουμε θα πρέπει να το προσέχουμε. Για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
Καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων μία φορά κάθε εξάμηνο.
Μία φορά το μήνα καθαρίστε το λάστιχο περιμετρικά της πόρτας με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα.
Καθαρίστε τους ψεκαστήρες νερού μία φορά το εξάμηνο.
Μία φορά τον μήνα τοποθετήστε μαγειρική σόδα στο μέσα μέρος του πλυντηρίου, κλείστε την πόρτα και αφήστε το όλο το βράδυ.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Θερμοσίφωνας: Δεν τον αφήνουμε ποτέ ανοικτό. Κάνουμε συντήρηση κάθε 2 χρόνια. Έχουμε: Ασφάλεια - αντοχή – υγεία - οικονομία.

Ηλεκτρική κουζίνα: Η πόρτα να κλείνει καλά. βάζουμε τα κατάλληλα σκεύη στις εστίες. Δεν αφήνουμε πράγματα πάνω στις εστίες. Δεν καθαρίζουμε το φούρνο με χημικά. Κερδίζουμε ασφάλεια και οικονομία.

Ψυγείο - Kαταψύκτης: Οι πόρτες να κλείνουν καλά. Δεν αφήνουμε την πόρτα ανοικτή πολύ ώρα. Η συντήρηση να έχει από + 4 έως +7ο C. H κατάψυξη από - 15 έως - 30οC. Έτσι έχουμε σωστή ψύξη και οικονομία.

Πλυντήριο ρούχων: Δεν γεμίζουμε τον κάδο με πολλά ρούχα. Δε βάζουμε περισσότερη σκόνη. Με σωστή ποσότητα πετυχαίνουμε :καλύτερο καθάρισμα.
Δεν τσαλακώνονται τα ρούχα,και δεν έχουμε φθορές.

Μικροσυσκευές: Δεν τις αφήνουμε στην πρίζα, εκτός αν τις χρησιμοποιούμε.
Ειδικά τις θερμαντικές.Κίνδυνος φωτιάς.

Ηλεκτρική σκούπα: Τοποθετούμε την κατάλληλη σακούλα και σωστά. Ελέγχουμε τα φίλτρα.Έχουμε καλύτερη απορρόφηση.

Απορροφητήρας: Αλλάζουμε τα φίλτρα τακτικά.
Έχουμε καλύτερη απορρόφηση. Δεν κινδυνεύουμε από φωτιά.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΦΟΥΡΝΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ


Συντήρηση στο air-conditioner

Τις περιόδους που χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό σε καθημερινή βάση θα πρέπει να φροντίζετε να καθαρίζετε τα φίλτρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε όπως επίσης θα διασφαλίσετε την άριστη λειτουργία της συσκευής.
Σκεφτείτε πως εάν τα φίλτρα δεν είναι καθαρά τότε κι εσείς δεν θα μπορείτε να απολαύσετε την δροσιά ή την ζέστη του κλιματισμού παρόλο που η συσκευή του air-condition θα δουλεύει στο φουλ καταναλώνοντας ενέργεια.

Συντήρηση στον φούρνο κουζίνας
Η ηλεκτρική κουζίνα αποτελεί επίσης μια από τις πιο απαραίτητες και τις πιο χρησιμοποιημένες ηλεκτρικές συσκευές σε ένα σπίτι. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι ο φούρνος κάνει πολύ περισσότερο χρόνο από τον σύνηθες για να ψήσει το φαγητό τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο λάστιχο της πόρτας.
Μπορεί η δυσλειτουργία αυτή του φούρνου να οφείλετε στην απώλεια θερμοκρασία που προκαλείται από κάποια φθορά στο λάστιχο της πόρτας.